Sosyal Medya

Dünya

ABD’den Irak’a 2 milyar dolarlık silah

ABD Savunma Bakanı Ashton Carter'ın, "Irak’ta asker sayısını artıracağız" açıklamasından sonra ABD yönetimi, Irak’a yaklaşık 2 milyar dolar değerinde bomba ve füze satışını onayladı.



ABD’nin Irak’a satacağı silahlar arasında F-16 uçaklarıyla kullanılabilen akıllı bomba ve AIM-9M Sidewinder türünden füze bulunuyor.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) çatısı altında faaliyet gösteren Savunma Güvenlik Ä°ÅŸbirliÄŸi Kurumu (DSCA) Kongre’nin Irak’a silah satışıyla ilgili bilgilendirildiÄŸini açıkladı. Kurum, anlaÅŸmanın içinde teknik destek ve bakım hizmetlerinin de olduÄŸunu bu nedenle yaklaşık 400 ABD’li teknisyenin 2020’ye kadar Irak’ta ikamet etmesi gerektiÄŸini belirtti.

Irak’a ek asker

ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, dün Irak’taki ABD’li eÄŸitmen sayısının artırılacağını açıklamıştı. Paris’te ‘IŞİD ile mücadele’ konulu bir konferansa katılmak üzere bindiÄŸi uçakta açıklama yapan Carter, “Kesin bir sayı veremem. Ancak Irak’ta IŞİD ile mücadele çalışmalarının artmasıyla bu sayının epeydir artacağını söyleyebilirim” ifadesini kullandı.

Irak’ın Musul’u IŞİD’den kurtarana kadar örgütle mücadeleye devam edeceÄŸini söyleyen Savunma Bakanı, Irak’ın bunun için "toprak geri kazanabilecek güçlü bir kara gücüne ve güvenliÄŸi saÄŸlayabilecek polis kadrolarına ihtiyacının olduÄŸunu" vurguladı.

Pentagon’un verilerine göre, ABD 16 binden fazla Kürt peÅŸmerge ve Iraklı askere eÄŸitti. Åžu an Irak’ta ve Irak Kürdistan Özerk bölgesi’nde yaklaşık 3 bin 500 eÄŸitmen askeri bulunuyor. 

Kaynak: Reuters

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.